Ik was op Bonaire, een verwenweek op Bonaire. Ik kan er heel veel over vertellen, over hoe mooi het is, hoe relaxed, hoe ruig, hoe kaal, hoe fantastisch yoga bij Sorobon is om 8 uur ’s ochtends en nog veel meer. Maar ik wil graag iets vertellen over een ontdekking die ik deed, namelijk hoe een banaan groeit.

Heb je wel eens gezien hoe een bananenboom bloeit? Het is een grote paarse ovalen ‘knop’, waaruit uiteindelijk een tak vol met ‘kammen’ bananen groeit. En ik zag nu voor het eerst dat voor elk ‘kammetje’, de paarse knop 4 bladeren verliest. De volgende dag is er weer een ‘kammetje’ bij en liggen er weer 4 bladeren op de grond. Prachtig zoals die knop zichzelf af pelt! En de bananen zich langzaam oprichten naar de zon.

Ik kan hier natuurlijk allemaal metaforen bedenken over teams in groei en in verandering, maar die mag jezelf bedenken en ook met me delen. Of je geniet gewoon net als ik van weer een wonder der natuur.